duminică, 5 februarie 2012

Cafea, țigări și rock n roll

   Așa ar suna un roman d-ăla, bestseller, care are un preț la fel de ridicat ca volumele Twilight sau Jurnalele Vampirilor. Eu, vampiri? După teorema capetelor seci rezultă că suntem paraleli. Vampiri sunt drăguți, sunt sexy, sunt provocători, au ochi frumoși. Frate, ăștia nu mai sunt vampiroi! Îl faceți de rușine pe Vlad Dracul, idioților. Normal, toate poveștile astea cu vampiri trebuie să conțină și femele, dar nu tot vampiroaice, ci oameni. Așa, ca să fie mai interesant. Nimănui nu-i mai pasă de adevărată origine a vampirilor, toată lumea afirmă că iubește vampirii. Știu, am folosit cuvântul „vampir” de 1001 ori. A citit cineva „1001 de Nopți”? Nu prea cred, nimănui nu-i mai pasă de așa povești când au Jurnalele Vampirilor. Ca să nu mai zic de filme, doh...
   Cafeaua... Vrăjitoarele pot ghici în cafea, se poate pune otravă în cafea. De la sultan la afro-americani, toată lumea bea cafea. Cu lapte, cu zahăr, cu biscuiți. Tot cafea e, tot amară rămâne. Ca o fată, poate avea chipul brăzdat de coșuri, s-ar machia și nu s-ar mai vedea, dar toată amărăciunea din suflet tot nu i-ar dispărea, toată acea perioadă când a fost nevoită să suporte comentarii idioate. Și cică toate se petrec cu-n scop. Pe naiba, îmi place să cred că totul e o cacialma, o nebunie. Da, îmi place mult cuvântul „nebunie”.
   Țigări? Un viciu, la fel ca și cafeaua, dar totuși cu un efect mult mai puternic. De la cafea nu-ți pute gura, dar toată lumea știe că un permanent rezistă și câteva luni intact, în vreme ce un nuanțator se duce la prima spălare. Frumusețea e un viciu exact ca țigările și cafeaua, dar, spre deosebire de ele, o dată și-o dată tot se va consuma și nu vor mai putea să își rearanjeze fața din cenușă. Știi, ele încearcă doar să pară frumoase, căci nu poți cunoaște niciodată în deajuns de bine o femeie dacă n-o știi cum e noaptea. Obișnuiesc să cred că noaptea suntem cu adevărat oameni, păcat că unii irosesc timpul nocturn pentru a dormi și nu pentru a arde pagini din suflet pe focul sobei.
   Rock n roll? Deja sună învechit pentru mai mult de jumătate din populația Americii. De ce SUA? Pentru că de acolo a pornit totul. Unul dintre ultimele continente descoperite este și cel care ne-a schimbat cel mai tare. Nu am de gând să povestesc acum istoria rock n roll-ului, căci, sincer, nu o știu.
   Înfructați-vă, deci, cu rock american, cafea braziliană și țigări franțuzești.

   Mi s-a terminat cafeaua, mi s-a terminat și postarea.

2 comentarii:

  1. Prefer sa ma infrupt cu metal norvegian si tigari Dunhill. :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem variantii de temperatura in Europa xDD

    RăspundețiȘtergere